• 7x7 30+ dames voetbal bij SV Marken

  Bij SV Marken is het vrouwenvoetbal de afgelopen twee decennia kwalitatief en kwantiteit enorm gestegen. Voor dames die wat op (voetbal)leeftijd raken, maar nog wel blijven voetballen (wat voor velen de favoriete sport is) is er de mogelijkheid van het zeven tegen zeven voetbal voor vrouwen van 30 jaar en ouder. Dit is overigens vergelijkbaar bij de heren van 35+.

  Om die mogelijkheid te bieden wil SV Marken de dames leden polsen of zij mee willen gaan doen aan een 7x7 recreatieve competitie.

  Wat nodig is om een team in te kunnen inschrijven voor deze competitievorm is ongeveer een twaalftal dames in de leeftijd van 30 jaar en ouder. Binnen dat team is leiding noodzakelijk, derhalve is 1 van de twaalf dames de leider.

  Trainingen kunnen desgevraagd ingevuld worden.

   

  Wat is de informatie die de KNVB hier over geeft?

  7X7 VROUWENVOETBAL (18+ / 30+)

  7x7 voetbal is voor velen de perfecte voetbalvorm: voor speelsters met een drukke agenda die niet meer wekelijks willen spelen, voor speelsters die geen genoeg van voetbal kunnen krijgen en op zoek zijn naar een extra speelmoment, of teams die door een terugloop van het aantal leden geen elftal meer op de been kunnen brengen. Waarom? Lees de voordelen hieronder.

  DE GROOTSTE VOORDELEN VAN 7X7 VOETBAL OP EEN RIJ

  • Omdat je 7 tegen 7 speelt heb je minder speelsters nodig
  • 7x7 voetbal speel je recreatief; gezelligheid staat voorop en je kunt zelf kiezen of je met en tegen leeftijdsgenoten speelt of niet
  • Je bepaalt zelf hoe vaak je speelt; iedere week in een vaste competitie of een paar keer per jaar op een doordeweekse avond
  • Verminder blessures; 7x7 voetbal speel je op een half veld en slidings zijn niet toegestaan

   

  Spelregels

  Omdat de KNVB 7x7 voetbal in drie vormen aanbiedt, zit er altijd een geschikte variant tussen; een reeks van minimaal vier wedstrijden in het voor- of najaar en een vaste competitie.

  7X7 VOOR- EN NAJAARSREEKS

  Deze voetbalvorm kent een reeks van minimaal vier speelrondes op vrijdagen (of op verzoek in het weekend) in het voorjaar (februari tot en met april) en/of najaar (september tot en met november). Elke vereniging is tijdens de reeks (minimaal) eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen uit de poule.

  Het uitgangspunt van deze opzet is om te zorgen voor een regionale indeling om zodoende de reisafstanden te beperken. Omdat het aantal speelmomenten beperkt is, is de reeks ideaal voor speelsters die voetbal lastig kwijt kunnen in hun drukke agenda, maar ook voor speelsters die op zoek zijn naar een extra speelmoment naast het reguliere voetbal.

  De 7x7 voorjaar-en najaarsreeks wordt aangeboden voor twee leeftijdscategorie├źn, te weten: 18+ en 30+.

  7X7 COMPETITIE

  Wekelijks een wedstrijd in het weekend. Wie kent het niet? Elke week hopen op meer dan elf spelers en een leider die druk bezig is om een elftal bij elkaar te krijgen. Speciaal voor deze teams is het 7x7 voetbal een uitkomst, bijvoorbeeld in competitievorm.

  Hierbij spelen de teams in zeventallen, op een half speelveld tegen spelers die minimaal even oud zijn. Onbeperkt wisselen is toegestaan, de buitenspelregel is afgeschaft en de sliding behoort niet meer tot het spel. De wedstrijden worden wekelijks op een zaterdag of zondag gespeeld.

  Inschrijven

  Meld je als team aan bij een club en zij schrijven je in voor een reeks in de buurt. Informeer bij je club of 7x7 voetbal tot de mogelijkheden behoort. Inschrijven voor de reguliere competitie kan via de secretaris van de club (digitaal inschrijven) of gedurende het seizoen via de afdeling wedstrijdzaken per mail.

  Inschrijven bij SV Marken:

  Dames die belangstelling hebben voor deze vorm kunnen dit kenbaar maken bij het bestuur van SV Marken of via een email naar info@svmarken.nl Bij voldoende (minimaal 10 ) aanmeldingen zal SV Marken het team inschrijven, voor de door het team gekozen competitievorm.