• Verloren, maar top seizoen!

Ondanks een wat slap begin was de eerste doelpoging voor Marken. Sharon Zondervan, dochter van oud eerste elftal speler Hein Piet, ging goed door op links en schoot van afstand op doel. De keeper pakte deze bal echter. In de vijfde minuut ging het na niet goed opletten bij Marken helaas mis. De scheidsrechter gaf goed voordeel na een overtreding, maar Marken lette niet meer op. En zo kon Boga van der Heijden de 0-1 langs doelman Steffan Wolters schieten. Deze goal schudde Marken wakker, want vanaf dat moment waren de withemden van de coaches en oud eerste elftal spelers Jan Sijmen Roos en Hein Piet Zondervan de baas op het veld! Toch mochten de meiden doelman Steffan Wolters ook bedanken, want bij een paar kansen van Eemboys greep hij uitstekend in. Maar het spel speelde zich vooral af op de helft van Eemboys. Chiara Roos, Wendy de Waart, Noa Tol en Eva Schipper zagen de bal steeds net naast de verkeerde kant van de paal langs gaan of de doelman stond weer eens in de weg... Dat het met rust 0-1 stond was dan ook echt een wonder!
    Ondanks de achterstand begonnen we dan ook vol vertrouwen aan de tweede helft. De scheidsrechter dacht meteen te beginnen, maar Marken nam terecht even de tien minuten rust. Helaas ging het meteen vanaf de aftrap mis. Na 15 seconden lag de bal in het net, waar heb ik dat meer gezien? Toch was er nog geen man, sorry vrouw, overboord. Als er net zo gevoetbald zou worden als voor de rust zou het allemaal goed komen. Maar het ging niet meer zo soepel. Toen dan ook na tien minuten de 0-3 viel gingen de kopjes een beetje hangen. Toch probeerde Marken nog alles op alles, maar weer hadden ze het geluk niet aan hun zijde. Chiara Roos kwam heel dichtbij een eretreffer, maar de doelman kon nog net met zijn voet redden. In de tegenstoot werd het 0-4. Met nog tien minuten op de klok was het doel nog om van de nul af te komen. Maar doordat de scheidsrechter zes minuten voor tijd affloot zat dat er niet meer in.
    Als de meiden voor de rust wat beter met de kansen waren omgegaan had er misschien meer ingezeten, maar ze kunnen allemaal trots op zichzelf zijn. Ze hebben een fantastisch seizoen gedraaid. Kampioen en de bekerfinale gehaald! Nu op de kar en daarna het seizoen afsluiten en met een feestje, dat hebben jullie verdiend!

Selectie SV Marken: Romee Kaars, Chiara Roos, Sabina Roos, Eva Schipper, Roos Schipper, Noa Tol, Wendy de Waart Steffan Wolters, Imke Zondervan, Sharon Zondervan en Ellen Zwiers
    Selectie Eemboys: Sifo Seif Bansalem, Theo van de Griendt, Boga van der Heijden, Oscar Hennekes, Max Post, Dylan van Steeg, Stefano Verhoeven, Mike Verlaan, Nikka Westra en Koen Witteveen
    Scheidsrechter: G. Senler
    5. Mike Verlaan 0-1
    31. Boga van der Heijden 0-2
    40. Mike Verlaan 0-3
    50. Boga van der Heijden 0-4