• Marken naar finale nacompetitie!

    SV Marken is er dinsdagavond in Zunderdorp in geslaagd om de finale van de nacompetitie te bereiken. Het ging niet makkelijk, maar een benauwde 2-2 was voldoende om zaterdag tegen Vlug en Vaardig in actie te mogen komen in de strijd om één tweede klasse ticket.
    Tijs Schipper begon met een iets gewijzigde opstelling in vergelijking met afgelopen donderdag. Zo moest Renato Steffens plaats nemen op de bank en voor hem speelde Vincent Moenis. De openingsfase van de wedstrijd was voor SV Marken. Al in de tweede minuut waren we dichtbij de 0-1. Matthijs Kaars had de bal verovert en deze bij Shamir de Rijp bezorgd. De Rijp schoot vanaf de rand van de zestien, maar de keeper redde knap. Niet veel later stond doelman Padt opnieuw een goal in de weg. Ditmaal was het Roy Springer die hem van dichtbij niet kon verschalken. Met zijn voeten voorkwam hij de 0-1. Pas halverwege de eerste helft was het HBOK dat voor het eerst gevaarlijk op de helft van SV Marken werd. Maar ook Jan Peereboom hield met zijn voeten het schot van Sander Hommel uit de goal. Toch was Marken nog steeds de betere en gevaarlijkste ploeg op het veld. Maar pas een kwartier voor de rust werd dit ook daadwerkelijk beloond met een goal. Shamir de Rijp zette van rechts de bal perfect voor en Dwight Gefferie kopte de bal achter de ditmaal kansloze Gerard Padt, 0-1! Matthijs Kaars verdubbelde niet veel later bijna de score. René Commandeur legde de bal perfect terug en Kaars kon lekker uithalen, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. En zo gingen beide teams op het sfeervolle sportpark Termieten Gouw met 0-1 aan de thee. Marken wist zich namelijk weer gesteund door vele supporters, want van de 500 aanwezigen waren er toch wel tegen de 400 voor de withemden!
    Echter zij kregen een wrange nasmaak te verwerken van de 'thee' in de rust. Marken was namelijk geen schim meer van de ploeg die het voor de rust was. Er was nog amper gevaar voor de goal van HBOK en dat is vragen om problemen. En die kwamen er dan ook. Na zo'n uur spelen werkte Sander Hommel de bal achter Jan Peereboom en zo stonden beide teams weer naast elkaar. Voor Marken nog niet zo'n probleem, want ze hadden nog steeds een marge van twee dankzij de 4-2 overwinning op Marken. Echter toen het drie minuten later via Peter Willing 2-1 uit een corner werd sloeg de paniek in en om het veld toe. Het zal toch niet dat we dit uit handen gaan geven? Bijna ging het goed mis. HBOK kreeg een vrijetrap na een handsbal van Tijs Klaver en hierop volgde een ouderwetste scrimmage voor het doel van Peereboom. Maar de schade bleef beperkt. De gele kaart die Klaver van de scheidsrechter kreeg heeft overigens geen gevolgen, want het was maar een halve. Dat is volgend seizoen wel anders! In de extra speeltijd ging verdediger Daan Braspenning op de rand van zijn zestien opzichtig in de fout en daardoor kon Shamir de Rijp een einde maken aan alle ilusies van HBOK. Hij schoot de bal over de keeper in het lege doel: 2-2. Even later viel het bevrijdende fluitsignaal en was de finale plaats voor SV Marken zeker!
    Opstelling HBOK: Gerard Padt, Raymond Rouw, Tino Brunt, Henk den Hartog (76. Steef Heyslager), Daan Braspenning, Peter Willing, Rudy Falize, Sander Hommel, Bart Boogaard, Tim Langeberg (38. Cornelis Heemskerk) en Ron Falize (55. Roy Oyik)
    Opstelling SV Marken: Jan Peereboom, Erik Teerhuis, Tijs Klaver, Brahim Ouhsaine Ouichou, Roy Springer, Dwight Gefferie, René Commandeur (72. Renato Steffens), Mourad Saâlioua (85. Steffen Visser), Shamir de Rijp, Matthijs Kaars en Vincent Moenis
    Scheidsrechter: A. Pijlman (Volendam)
    Assistenten: W. O'Neill (Amsterdam) en J.P. Jager (Hilversum)
    Toeschouwers: 500
    Score verloop:
    29. Dwight Gefferie 0-1
    63. Sander Hommel 1-1
    66. Peter Willing 2-1
    91. Shamir de Rijp 2-2
    Gele kaarten: Cornelis Heemskerk (HBOK), Tijs Klaver en Renato Steffens (beiden SV Marken)