• Marken blameert zich bij buren

  Het had weinig gescheeld of Marken had met lege handen richting huis gemoeten. Nummer laatst Monnickendam kreeg de beste kansen, maar wist er maar één te benutten. Doordat Marken in een slotoffensief toch nog de bal achter de doelman wist te krijgen werd het nog een puntje: 1-1.
  Met een complete selectie begon Marken aan de wedstrijd tegen de buurman met in het achterhoofd dat vandaag de beslissing zou kunnen vallen in de strijd om promotie. Voorwaarde was dan wel dat er van de nummer laatst gewonnen zou worden en Castricum een misstap zou maken tegen Voorland. Aan het eind van de dag gingen beide scenario's in de prullenbak.
  Het was allemaal heel mager wat de spelers het aardig opgekomen (Marker) publiek aanboden. En de arbitrage deelde in deze malaise. Stephan Plat, weer gestart in de basis, stond bijna aan de basis van de 1-0. Hij verspeelde de bal op het middenveld en zo gaf hij een Monnickendammer de vrije doortocht. Maar deze speler schrok hier waarschijnlijk zo van dat hij hopeloos faalde en bijna de 111 van de dijk schoot... Een kwartietje later was het Tom Pruim die dichtbij was. Zijn inzet was veel beter, maar Bart Honingh bracht redding op de lijn. Pas na deze kans konden we de eerste fatsoenlijke aanval van Marken noteren. Erik Teerhuis zette de bal voor en Jefrey Veerman kopte net over.
  Met de brilstand werd begonnen aan de tweede helft, maar heel lang bleef deze niet op het (denkbeeldige) scorebord staan. Ondanks dat Marken in de openingsfase meer had laten zien dan in de gehele eerste helft was het Monnickendam dat niet onverdiend op 1-0 kwam. Tom Pruim schoot de bal achter doelman Ron Smit. Daarna ontsnapte Marken aan een grotere achterstand. Een schot ketste op de binnenkant van de paal en de terug gesprongen bal werd voor een leeg doel over geschoten. Aan de andere kant was het niet veel met de Marken aanval. Toch hadden we een goede kans moeten krijgen. Maar de zwakke arbiter Smit weigerde de bal, nadat de ingevallen Kevin Giele door twee man naar de grond was gehaald, op de stip te leggen. Hij kreeg zelfs een vrijetrap tegen terwijl de noppen op zijn buik staan... Toch viel de gelijkmaker. In een alles of niet offensief wist Jeroen Haarsma een gaatje te vinden in de zes mans verdediging van Monnickendam. Zijn inzet verdween onhoudbaar achter de doelman. Even hoopte het publiek, want 75% was op de hand van Marken, dat de gasten nog door zouden drukken. Maar dat zat er niet in en was ook niet verdiend geweest. Al hebben we natuurlijk geen boodschap aan dat laatste, want het gaat ons om de promotie. De komende twee weken worden heel belangrijk als we de dubbel spelen tegen HBOK. Met vijf punten voorsprong op Castricum kunnen beide teams zich de komende twee weken verzekeren van promotie, maar dan zal er zeker één keer gewonnen moeten worden!
  Opstelling SV Marken: Ron Smit, Erik Teerhuis, Stephan Plat, Jeroen Haarsma, Bart Honingh, René Commandeur, Sebastiaan Brommersma, Ramon Visser (46. Kevin Giele), Martijn Slemmer, Jeffrey Veerman en Michiel Appel (76. Roy Springer)
  Scheidsrechter: J.A.M. Smit (Opmeer)
  Toeschouwers: 400
  Score verloop:
  55. Tom Pruim 1-0
  82. Jeroen Haarsma 1-1
  Gele kaarten: Bart van der Steege (Monnickendam), Ramon Visser, Jeffrey Veerman en Erik Teerhuis (allen SV Marken)