• In krankzinnige slotfase ten onder

De laatste thuiswedstrijd van deze competitie heeft Marken helaas niet winnend af kunnen sluiten. In een doelpuntrijke slotfase ging Marken met 2-3 onderuit tegen DVVA die daardoor nog mogen hopen op het kampioenschap.
    Voor de toeschouwers was de eerste helft niet echt spectaculair. Er werd wel goed gespeeld, maar de acteurs kwamen niet veel verder dan het middenveld. Veel kansen voor de beide doelen waren er niet. DVVA had een licht veldoverwicht en kwamen op zich dan ook verdiend op 0-1. Deze goal schudde de spelers blijkbaar ook wakker, want hierna kwamen er meerdere mogelijkheden voor de doelen. Met name DVVA had de kansen om met een ruime voorsprong aan de thee te gaan, maar Robert Schouten hield na de 0-1 zijn doel schoon tot de rust.
    Na de thee stond Marken al snel op gelijke hoogte. Een enorme blunder van doelman Dennis van Heteren zorgde er voor dat Guido Boes de 1-1 binnen kon tikken. Maar beide teams namen hier nog geen genoegen mee en gingen vol voor de winst. Kansen genoeg maar tot de 90e minuut werd er niet meer gescoord. De mooiste kans was misschien nog wel van Christiaan Brommersma in de laatste minuut van de officiële speeltijd, maar kopte mis. Een minuut later dompelde Stefan Baars heel Marken en ook Young Boys in rouw door de 1-2 te maken. Met opgestroopte mouwen trok Marken vervolgens nog éénmaal ten aanval en dit leverde nog een goal op ook. Michael Gommers haalde snoeihard doeltreffend uit: 2-2. Met zeer tevreden mensen uit Haarlem aan de telefoon was toen de koek echter nog niet op. Vijf minuten in de extra tijd scoorde Rens Weijers waardoor de competitie nog steeds niet is beslist. Volgende week zal DVVA zelf moeten winnen en dan hopen dat Young Boys dat niet doet. Voor Marken is het nu gewoon weer bouwen aan de vorm om op 1 en 3 mei te kunnen vlammen tegen zeer waarschijnlijk VRC. Wij wensen Young Boys en DVVA veel succes toe volgende week en wie weet tot in de finale!