• Grote nederlaag dames, beker blijft van NVC

  Na de zinderende halve finale van vorige week, moest de kroon zaterdag op het werk gezet worden. In het begin leek het erop of dit eenvoudig zou gaan lukken. Met goed voetbal werd de verdediging van NVC enkele malen open gespeeld. Twee honderd procent kansen waren het gevolg, maar leverden geen doelpunten op. Nog net voordat we een half uur bezig waren schoot Paola de 1-0 tegen de touwen en dat was dik en dik verdiend. Maar zoals altijd in voetbal blijft de bal rond en 13 minuten later stond er zo maar 2-1 achterstand op het bord. Doelpunten die volledig onnodig en ook nog uit de lucht kwamen vallen, maar ja….
  Na de thee kregen we binnen 15 seconden weer een mogelijkheid en even later nog een. Daarna gebeurde er iets wat de wedstrijd op z’n kop zette. Binnen het kwartier lagen er 3 achter Daphne en dat was voor ons te machtig. De wedstrijd was gespeeld hoewel er nog een half uur te gaan was. Paola maakte nog een schitterende goal (5-2) en in de laatste 5 minuten werden er nog twee toegevoegd bij NVC.
  De teleurstelling was groot, temeer omdat we vandaag de grootste tegenstander van ons zelf waren en niet zozeer van NVC. De nederlaag was buitengewoon geflatteerd. De kans om de winnaarsbeker voor de 2e keer te pakken was voorbij. Maar toch een prachtige finalisten beker en de herinnering aan een fantastisch bekerseizoen met als hoogte punten de 5-4 overwinning op Buitenboys, de 14-0 op TOV en de strafschoppenserie tegen Elinkwijk.

  Selectie NVC VR1: Marijne Stevens, Dewi Jansen, Cindy Snoek, Regena Mulder, Sonja de Bruijn, Maud Herwijnen, Fleur Bezuijen, Anne Marieke Hajonides, Gemma Maarschalk, Anoek Spijkerman, Lisette van den Heerik, Kelly Pel, Sabrina Pufflijk, Deborah Elenbaas en Beau van Dijk
  Selectie SV Marken VR1: Daphne Vogel, Jentien Klaver, Suzanne Boes, Roselda Commandeur, Geerte Visser, Brenda de Groot, Judith Boes, Pascale Bosch, Paola Smidt, Marijke Commandeur, Samantha Boneveld, Louise Zeeman, Esther Peereboom, Carina van Gerven en Selena Kamstra
  Scheidsrechter: A. Kovac
  1e Assistent: D. Brandsma
  2e Assistent: W. de Waart