• Einde seizoen SV Marken

Wat een mooie Tweede Pinksterdag beloofde te worden liep uiteindelijk op een teleurstelling uit. De Merino’s bleek na het tweede duel te sterk voor Marken. Nadat zaterdag tamelijk mat met 2-0 werd verloren eindigde het aantrekkelijke duel op maandagmiddag in 3-3.
    Marken moest dus met twee goals verschil winnen om penalty’s af te dwingen. Na zes minuten lag bijna de eerste goal achter Merino’s keeper Vink, maar Peter Willing kopte na een prima voorzet vanaf rechts in vrije positie over de goal. Even later was het aan de andere kant wel raak toen Peter Prattenburg koel bleef voor de teruggekeerde Ron Smit: 0-1. Verder gebeurde er weinig in het eerste bedrijf, tot de 40e minuut. Michiel Appel ging goed door op links en Arie Achterberg kon weinig anders doen dan de voorzet in eigen goal tikken: 1-1. Nog geen twee minuten later verwerkte Eddy Vink een kopbal van Peter Willing tot corner. Hieruit kopte Tijs Klaver de bal net over de doellijn heen: 2-1. Het had zelfs al 3-1 kunnen worden voor rust toen Willing alleen voor de keeper aarzelde en niet tot scoren kwam.
    Zes minuten na rust was het wel raak: Michiel Appel won zijn duel op links en trof met een verkapt schot doel in de benedenhoek: 3-1. De Merino’s hingen in de touwen, het wachten was op de genadestoot. Met name de zeer sterk spelende Tijs Klaver nam de withemden op sleeptouw. Keeper Vink wilde echter niet aan een marken feestje meewerken en redde zijn team op inzetten van de ingevallen Mike Tol, Michiel Appel (tweemaal) en Mattijs Kaars. En plotseling was daar in de 75e minuut het balverlies op het Marken middenveld en uit de counter scoorde Arjan Groenleer de 3-2. Nog geen vier minuten later gooide Masato Hayashi de wedstrijd in het slot: 3-3. Marken probeerde het nog wel, maar wederom redde keeper Vink, ditmaal op een fraaie vrije trap van Roy Springer. De Merino’s kunnen zich gaan op maken voor de halve finale en de Marken spelers kunnen vakantie gaan vieren.

Al met al is het een prima jaar geweest voor SV Marken. Nadat vorig jaar op het nippertje lijfsbehoud werd gevierd speelde men nu om promotie naar de Eerste Klasse. Dat geeft wel aan dat het team gegroeid is en dat geeft zeker hoop voor het komende seizoen.