• Volendam deelt tik uit aan Marken

Het was weer het gebruikelijke warme onthaal bij de poort, die dikke ouwe vent die bij de kaartcontrole staat laat niemand door. Vorig jaar moesten spelers, die zelfs in Volendam wonen, via de nooduitgang van de kantine op het complex komen. Ditmaal was ik "de lul". De volgende keer kan hij op een beuk rekenen!
    Net terug uit de USA was ik heel erg benieuwd hoe het er bij zou staan met het eerste team. Helaas heb ik moeten concluderen dat het nog niet meevalt. Maar met een zo goed als geheel vernieuwde ploeg kan je ook niet verwachten dat het meteen goed loopt.
    De eerste helft had Marken er meer uit moeten halen. Volendam was niet veel beter, maar ging wel goed met de geboden kansen / ruimte om. Nadat Tijs Klaver in de vierde minuut op doelman Tom Kwakman stuitte, was het twee minuten later aan de andere kant wel raak via Johan Bond. Na ruim een half uur spelen verdubbelde Ben Zwarthoed via een wonderschone omhaal de score. Maar als Jan Evenboer de bal in eerste instantie had gestompt was het niet zo ver gekomen.
    Na de rust was het helaas voor de Marken aanhang snel beslist. De 3-0 in de 51ste minuut door Bart Jonkerman was de genadeklap. Het was wachten hoeveel Volendam er nog zou maken. Via Rachid el Jacobi werd het 4-0 waarna Evans Koomson van dichtbij iets terug deed, 4-1. Nadat Jonkerman zijn tweede had gemaakt was het opnieuw Koomson die de eindstand op het bord schoot. Dit deed hij vanaf de penaltystip omdat de keeper Felix Amekudzi had neergehaald.

Opstelling rkav Volendam: Tom Kwakman, Ghames el Jacobi, Pieter Jonk, Sijmen Tol, Kees Sul, Jack Tol, Johan Bond (76. Johan Muhren), Bart Jonkerman (83. Robert Molenaar), Ben Zwarthoed, Rachid el Jacobi en Carlo Schilder (70. Dick Zwarthoed)
    Opstelling SV Marken: Jan Evenboer, Eric Tetteh, Erik Teerhuis, Daniël Tetteh, Bart Honingh, Evans Koomson, Tijs Klaver (60. Niels Rietveld), Matthijs Kaars, Ronald van Altena (60. Jaap Molenaar), Martin Tol en Felix Amekudzi
    Scheidsrechter: D. Vastenburg (De Lier)