• SV Marken flirt met tweede klasse.....

  Een aantal weken geleden, thuis tegen Valleivogels, dacht iedereen dat we onze draai in de 1e klasse hadden gevonden. Maar nu we een paar weken verder zijn moeten we helaas concluderen dat het een positieve uitschieter was. De teams in de tweede klasse zwaaien al voorzichtig naar ons.....
  Voordat Marken naar Huizen vertrok was er al een tegenvaller. Laatste man Daniël Tetteh bleek te geblesseerd om te spelen. Omdat hij dit niet eerder had gemeld vertrokken we met slechts twee wisselspelers en reserve keeper Theo Tol naar Zuidvogels.
  En de toeschouwers kregen een zeer matige vertoning van beide teams te zien. Achter het doel waar SV Marken zou moeten scoren werd rustig een vergadering belegd over een te organiseren Kerst klaverjas-drive en anderen deden zich te goed aan de lekkere bokbokkums die langs de lijn werden gebakken. Kort voor de rust trokken de spelers dan eindelijk onze aandacht. Nadat eerst Jan Evenboer een lastig schot had gepakt was het in de tegenaanval Matthijs Kaars die Marken uit het niets op 0-1 zette. Echt lang duurde de vreugde om deze goal niet. Amper een minuut later was het namelijk al weer gelijk via Mehdi Pejmanfar. En de mannen van Van de Poppe mochten blij zijn dat ze met deze stand de rust haalden. Want in de slotseconde kreeg Zuidvogels nog een vrijetrap op zo'n meter of acht van de goal. Jan Evenboer had namelijk de bal tot twee maal toe opgepakt, en dat mag niet. De vrijetrap spatte gelukkig uiteen op de lat.
  Na de rust kwam de van een schorsing terug gekomen Ronald van Altena in de ploeg voor de tegenvallende nieuwelijk Benjamin Akrong. Terwijl sommigen nog bij het viskraampje stonden voor hun zoveelste bokkum kwamen de gastheren bijna op voorsprong. Maar vanuit riante positie kopte Jesse Nagtegaal de bal voorlangs. Dit bleek echter uitstel van executie. In de 61e minuut was ht opnieuw Mehdi Pejmanfar die Jan Evenboer passeerde, 2-1. Uiteindelijk bleek dit de winnende treffer te zijn. Zuidvogels had ruimer kunnen winnen, maar kwamen kwaliteit te kort om dit ook voor elkaar te krijgen. En dan is het pijnlijk om te moeten constateren dat de kwaliteit bij ons dus nog minder is. Slechts één mogelijkheid was er. Maar niemand durfde te schieten en schoven het "probleem" in de schoenen van Matthijs Kaars die er verder weinig mee kon. Het enige waar Marken een prima in scoorde was het scoren van gele kaarten. Met vijf gele kaarten vertrok Marken met weer een aantal nieuwe spelers op scherp telleurgesteld terug naar huis.
  Opstelling De Zuidvogels: Jeroen Janssen, Antuan Bikhan, Mark Eijpe, Marco van Galen (78. Frank Teune), Timo Reessink, Mark Bosma, Jesse Nagtegaal, Paul Kalapnatsingh, Mehdi Pejmanfar (93. Paul Rhebergen), Terry Bone, Jermaine Heldoorn (78. Raoul Critchlow)
  Opstelling SV Marken: Jan Evenboer, Erik Teerhuis, Pieter de Groot (76. Sander Kammerer), Eric Tetteh, Bart Honingh, Evans Koomson, Matthijs Kaars, Niels Rietvelt (81. voor niemand ....), Felix Amekudzi, Benjamin Akrong (46. Ronald van Altena), Eric Stoker
  Scheidsrechter: J.P. Jager (Hilversum)
  Toeschouwers: 250
  Score verloop:
  43. Matthijs Kaars 0-1
  44. Mehdi Pejmanfar 1-1
  61. Mehdi Pejmanfar 2-1
  Gele kaarten: Paul Kalapnatsingh, Jermaine Heldoorn (beiden De Zuidvogels), Felix Amekudzi, Erik Teerhuis, Eric Stoker, Pieter de Groot en Niels Rietvelt (allen SV Marken)