• Marken knokt zich naar een punt

  Ondanks dat Marken toch heel wat kansen heeft gehad om de drie punten in eigen huis te houden was de aanhang niet ontevreden over het gelijke spel tegen Beursbengels. Want als na één minuut spelen niet op de paal maar in de goal was gegaan hadden we vanaf het begin tegen een achterstand aangekeken.
  Voor de al weer derde keer dit seizoen stonden SV Marken en De Beursbengels tegenover elkaar. De eerste ontmoeting in het kader van de districtsbeker eindigde in Amstelveen in 1-1 en voor de Metropool Cup won Beursbengels op Marken met 0-3. Bij de aftrap stonden er dus geen onbekenden tegenover elkaar. Aan de kant van de gasten stond zelfs een oud SV Marken speler in de basis: Sylvan Martha.
  Marken kwam in de openingsfase met de schrik vrij toen Arjan Bisseling de bal op de paal schoot. Maar af en toe een beetje geluk kan geen kwaad. Even later kreeg SV Marken wel een telleurstelling te verwerken toen Eric Tetteh tegen zijn derde gele kaart van dit seizoen aanliep. Volgende week tegen Zwaluwen '30 zal hij er niet bij zijn, als de KNVB alles op tijd verwerkt. Niet veel later konden de handen van de spelers en aanhang van SV Marken in de lucht. De bal werd vanaf de rechterkant diep gespeeld. Ronald van Altena kwam er niet bij maar was wel de perfecte afleiding voor Roy Springer. Roy ging er fel in en kopte de bal langs de kansloze keeper Bertram den Langen. Met zijn eerste competitie goal voor SV Marken zette hij de thuisploeg aan de leiding. Tijs Klaver verdubbelde deze score bijna. Maar van dichtbij bracht de keeper ditmaal goed redding. Ook de rebound leverde geen doelpunt op. Het schot van Matthijs Kaars werd door Den Langen gepakt. Ondanks deze kansen was de 1-0 voorsprong van Marken met de rust iets geflatteerd, maar daar maalde niemand om in het SV Marken kamp.
  De tweede helft was amper op gang gekomen toen de scheidsrechter een cadeau gaf aan de gasten. Hij zag een buitenspelsituatie van Sylvan Martha over het hoofd en gaf vervolgens een wel hele zware penalty voor een "handsbal" van Daniël Tetteh. Hij kan toch moeilijk zijn armen er af hakken. Bovendien kreeg hij ook nog eens een gele kaart. Michiel Klinkers verzilverde de penalty, maar Jan Evenboer zat dichtbij. Persoonlijk denk ik dat hij de volgende strafschop die we tegen krijgen gaat pakken! Bijna direct van de aftrap had Evans Koomson SV Marken weer op voorsprong moeten zetten, maar hij faalde "hopeloos". Felix Amekudzi gaf de bal vanaf rechts voor, of beter gezegd hij legde hem terug, maar Evans schoot de bal vervolgens met links uit een riante positie aan de verkeerde kant van de paal. Met nog een half uur op de klok ging SV Marken door het oog van de naald toen uit een vrijetrap een snoeiharde kopbal via de binnenkant van de paal het veld weer in stuitte. In de slotfase verloor Marken nog een verdediger na een stomme handsbal van Daniël Tetteh op het middenveld. Met twee gele kaarten, al gaan ze als twee halve de boeken in, mocht hij een minuut voor de rest van de spelers alvast de douche op zoeken. In de score verandere er verder niets meer.
  Opstelling SV Marken: Jan Evenboer, Eric Tetteh, Daniël Tetteh, Erik Teerhuis, Bart Honingh, Evans Koomson, Tijs Klaver, Matthijs Kaars, Felix Amekudzi, Ronald van Altena (68. René Commandeur) en Roy Springer
  Opstelling De Beursbengels: Bertram den Langen, Marcel Knaap, Jos Haelermans, Matthijs Visser, Elmar Baas, Paul van der Horn, Arjan Bisseling, Michiel Klinkers, Sylvan Martha (56. Peter Neuvel), Raymond Graanoogst en Ronald van der Meent
  Scheidsrechter: D. Serik (Leusden)
  Toeschouwers: 200
  Score verloop:
  15. Roy Springer 1-0
  53. Michiel Klinkers 1-1 (strafschop)
  Gele kaarten: Eric Tetteh, Bart Honingh, Ronald van Altena (allen SV Marken) en Marcel Knaap (De Beursbengels)
  Rode kaart: 90. Daniël Tetteh (2x geel)