• XerxesDZB te sterk voor SV Marken

Marken in tweede helft naar ruime nederlaag
    Vandaag de één na laatste competitiewedstrijd tegen het (zeer) sterke en goed voetballende XerxesDZB uit Rotterdam. Voordat er werd afgetrapt, onder prima voetbalomstandigheden, werd eerst Michiel Appel gehuldigd voor zijn 250 officiele wedstrijden in het eerste elftal van SV Marken. Bij het inmiddels gedegradeerde SV Marken ontbrak vanmiddag Jan Pieter van der Vis (operatie knie) en voor hem in de plaatst stond Stephan Plat in de basis. Al snel in de wedstrijd waren de gasten dreigend met een schot recht op keeper Robert Schouten af (Yort Willems ontbrak wegens vakantie ). Marken hield redelijk stand al kwamen zij niet en/of moeizaam van de eigen helft af zonder uiteraard het creëren van scoringsmogelijkheden. XerxesDZB was in deze fase wel tot twee keer toe zeer dichtbij de openingsgoal maar Robert Schouten hield zijn doel schoon. Ondanks het veldoverwicht van de gasten was de thuisclub rond de 25
    ste zeer dicht bij een doelpunt. Een prima voorzet van Leon Schipper werd door Tijs Klaver van dichtbij net naast geschoten. Drie minuten later weer een  uitbraak van Marken over de rechterkant maar helaas zonder succes. In de 33ste
    minuut kwam XerxesDZB op een toch wel terechte voorsprong, een uitbraak over de rechterkant, die matig werd verdedigd, werd prima voor de goal gespeeld en door Ingmar Maayen simpel kon worden binnen getikt 0-1. Snel hierna weer een aanval maar nu over de linkerkant maar zonder succes. Een minuut of tien voor de thee kreeg Marken een goede mogelijkheid de stand gelijk te trekken maar nu was het René Commandeur die uit een voorzet van Youran Burggraaf de bal net naast tikte. In de slotminuut van het eerste bedrijf had Marken de 1-1 op het scorebord moeten zetten, uit een volledig vrijstaande positie kopte de mee opgekomen Dominic Zeeman over het doel. Al met al een redelijk eerste bedrijf, wel met veel aanvallend balverlies door diverse spelers, tegen het sterke en goed voetballende XerxesDZB.
    Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers maar binnen twee minuten spelen besliste de gasten de wedstrijd. Een diagonaal schot van Joey Grooteboer verdween in de verre hoek 0-2. Een minuut of vijf later een uitbraak van Marken met een diepe bal van Calvin den Boer op Rene Commandeur die helaas de scherpte mistte. De thuisploeg was de grip volledig kwijt op de wedstrijd, ook al was er in de opstelling niets veranderd, want nadat Marken een scrimmage voor het doel nog had overleefd en Robert Schouten uitstekend redde op een schot van dichtbij was het in de 63
    ste wel weer raak. Een korte vrije trap vanaf de achterlijn werd door Brandon Könemann met een uit de draai diagonaal schot vanaf zo'n 16 meter binnen geschoten 0-3. Drie minuten later stond de 0-4 en tevens eindstand op het scorebord, weer was het Könemann die een voorzetje vanaf de rechterkant simpel kon binnen tikken. Na deze goal kwam Marken niet meer in het spelbeeld voor en domineerde XerxesDZB de wedstrijd volledig met goed voetbal en druk op het doel van Marken maar kwam niet meer tot scoren. Marken leed veel balverlies en vaak zeer slechte passes.
    Met nog twee wedstrijden, CSW uit en FC Breukelen thuis, voor de boeg loopt de competities op zijn einde.