• SV Marken op koers na remise tegen FC Blauw-Wit Beursbengels

Met exact dezelfde elf basisspelers werd er vandaag wederom onder zware weersomstandigheden, zeer harde wind diagonaal over het veld, afgetrapt thuis tegen FC Blauwwit-Beursbengels.  SV Marken begon tegen de wind in redelijk aan de wedstrijd en kreeg al snel tweede goede mogelijkheden om de score te openen. Het was met de harde wind uiteraard voor beide ploegen niet makkelijk om goed voetbal op de mat te leggen maar toch werd er redelijk goed gespeeld. Halverwege het eerste bedrijf zetten de gasten de thuisclub vast op een eigen helft wat resulteerde in een dot van een kans in de 25ste minuut. Een schot vanaf zo’n 10 meter werd uitstekend gestopt door Jeffrey Koreman en de rebound vrij voor de goal werd ver over geschoten. Na een half uur spelen was SV Marken weer dichtbij de openingsgoal toen eerst het schot van Tijs Klaver werd gekeerd maar de twee keer rebound door Rick Boes en René Commandeur niet tot doelpunt kon worden omgezet. Een kleine tien minuten voor de thee werd Rick Boes de diepte ingestuurd maar de attente keeper van Blauwwit kon ver uit zijn doel erger voorkomen. Na een minuutje blessuretijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter Tol voor de rust.
    Beide ploegen kwamen ongewijzigde uit de kleedkamers voor het tweede bedrijf. SV Marken was binnen zes minuten al zeer dreigend toen Arno Boes uit de draai de bal niet de juiste richting kon geven uit een prima voorzet van Rick Boes. Hierna was Blauwwit-Beursbengels tot twee keer toe zeer dichtbij de openingsgoal. Eerst werd bal met grote moeite op de lijn gekeerd en even later was Jeffrey Koreman een sta in de weg op een schotje van dichtbij. Rond het uur spelen was Marken dreigend uit een schot van René Commandeur uit een voorzet van Leon Schipper. Voetballend was de technische begaafde ploeg uit Amsterdam de betere maar zij kwamen niet tot uitgespeelde kansen. In de 66ste minuut werd Rick Boes naar de kant gehaald en vervangen door Ramon Veerman. Dit resulteerde niet direct tot succes want dre minuten later lag de 0-1 in het net. Een uitbraak van Blauwwit werd met een zuiver diagonaal schot van Ismael Kartodimedjo in de verre hoek geschoten. Een kwartiertje voor tijd werd Cornelis Vlasbloem vervangen door Sebastiaan Peereboom. In de slotfase van deze partij waren er nog wat mogelijkheden over en weer maar gescoord werd er niet en leek Marken op een verlies partij af te stomen. Maar in de eerste minuut van de blessuretijd frommelde Ramon Veerman uit het niets de 1-1 binnen, een “gestolen” punt zou het resultaat worden. Na vier minuten blessuretijd, veel oponthoud door blessuregevallen van de gasten, floot scheidsrechter Frank Tol uit Amersfoort voor het einde van deze moeizame wedstrijd, door de omstandigheden, en kon Marken toch nog een punt aan het totaal toevoegen. Door het verlies van Arsenal leverde dat de derde plaats op de ranglijst op.

Volgende week zaterdag 23 maart staat de uitwedstrijd tegen EDO hfc  op het programma, de aftrap is om 14.30 uur.