• SV Marken bekert door na spektakestuk tegen WV-HEDW

Door onvoorziene omstandigheden kon de hoofdtrainer Ronald Dooijeweerd niet aanwezig zijn bij het derde en laatste duel in de poule van het districtsbekertoernooi. Bij winst op het sterke WV-HEDW zou Marken de volgende ronde kunnen bereiken dat wij, toeschouwers, eerlijkheidshalve niet voor mogelijk achten, het was eerder zo lang mogelijk de NUL houden en dan maar zien hoe het loopt. Natuurlijk had de hoofdtrainer de speelwijze met zijn assistenten besproken en hoe de gasten uit Amsterdam bespeeld moesten worden.
    De wedstrijd begon wat aftastend van beide kanten al kreeg WV al drie corners te nemen binnen 10 minuten zonder dat hier mogelijkheden uit kwamen. In de 11
    de toch al snel de achterstand voor de thuisploeg toen Tim Correia simpel door de verdediging heen brak en de 0-1 binnen tikte. Maar binnen      twee minuten was de stand alweer gelijk toen Arno Boes met een boogbal over de keeper heen de 1-1 in de verre hoek schoot. Nadat eerst Jeffrey Koreman een schot van dichtbij onschadelijk had gemaakt kwam Marken in de 18de minuut op voorsprong. Een penalty, overtreding op Rick Boes, werd door Leon Schipper onberispelijk tegen de touwen geschoten 2-1. Geen twee minuten later was de stand weer gelijk, een kopbal Joost Hey ging door de handen over de boomlange keeper van Marken 2-2. Ook deze stand bleef niet lang overeind want in de 23ste minuut werd Rick Boes diep gestuurd door Leon Schipper en tikte de 3-2 tegen de touwen. Pas in de 25ste
    minuut kreeg Marken zijn eerste en enige corner te nemen maar was al wel drie doeltreffend geweest. De keeper van Marken voorkwam een minuutje later de gelijkmaker toen WV met een prima actie door de verdediging heen brak. Net na een halfuur spelen weer een penalty voor de thuisploeg, nu een handsbal binnen de 16, en wederom nam Leon Schipper dit "klusje" voor zijn rekening en schoot even fraai de 4-2 binnen. Het lijkt op een herhaling van zetten want drie minuten later schoot WV de aansluitingsgoal alweer binnen. Opnieuw Correia kon uit vrije positie recht voor het doel de 4-3 binnen schieten. Drie minuten later, je moet erbij geweest zijn om het te geloven, was het weer Rick Boes die de 5-3 tegen de touwen schoot uit een voorzet van Jeffrey Schilder vanaf de rechterkant. In de blessuretijd kreeg WV nog een vrije trap te nemen van net buiten het zestienmeter gebied recht voor de goal maar het schot ging net naast. Zo ging Marken met een marge van twee en een corner verhouding van 1-7 en een goed gevoel en prima eerste helft aan de thee ter voorbereiding hoe dit af te maken in het tweede bedrijf.
    Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer, was ook geen enkele reden om het goed en efficiënt draaiende elftal te wijzigen, maar bij WV-HEDW werden wel twee wissels ingebracht om het tij alsnog te keren. De eerste dreiging was er alweer snel van Marken toen Arno Boes net iets tekort kwam op een diepe bal van René Commandeur. Ook WV was dichtbij een doelpunt toen een diagonaal schot maar net voorlangs ging. Maar in de 13
    de minuut na de thee schoot Jeffrey Schilder een voorzet vanaf de achterlijn door de mee opgekomen Roy Honingh snoeihard binnen 6-3. Na deze "riante" voorsprong ging de thuisploeg uiteraard wat behoudender spelen zonder echt in de problemen meer te komen. In de 74ste minuut leek de wedstrijd te worden beslist met tot dan toe de mooiste goal van de wedstrijd, Leon Schipper schoot van zo'n 40-50 meter afstand met een boogbal over de iets te ver voor zijn goal staande keeper van WV de 7-3 in het doel. Vrijwel direct hierna werd de enige wissel bij Marken in het veld gebracht, de moegestreden en prima spelende Roy Honingh werd vervangen door de weer herstelde Erik Teerhuis. Een minuut of zeven voor de thee  kon WV maar ternauwernood de genadeklap voorkomen toen een schot van Jeffrey Schilder van de lijn werd gehaald. In de 86ste minuut kwam de bal wat ongelukkig op de hand van Erik Teerhuis binnen de 16, geen gele kaart, wel een penalty uiteraard en die werd benut door Ashraf Azzouz 7-4. In de slotminuut werd het ook nog 7-5 uit een diagonaal schot van Ruben Loeve in de kruising en tevens de eindstand. Na 2 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Vriesenga voor het einde van deze zeer sensationele en vermakelijke wedstrijd, 12 doelpunten, en kan Marken zich opmaken voor de volgende ronde in het beker toernooi.
    Met een zeer goed gevoel kan de groep met staf volgende week aan de competitie beginnen. Proficiat.