• SPONSORLOOP 2022

  De weergoden waren de kinderen goed gezind toen zij vandaag, 10 juni 2022, klokslag 17 uur het startschot kregen om te beginnen aan de SV Marken Sponsorloop 2022.

   

  Liefst 42 kinderen verschenen bij de startlijn voor dorpshuis 't Trefpunt. Van de allerjongste mini's tot de O13; de gehele onderbouw van de SV Marken Jeugd was vertegenwoordigd.

   

  Het parcours startte bij het 't Trefpunt, en ging naar de Kerkbuurt, rechts langs de kerk, via de Maximabrug, langs de Verkeerde Wereld over de Julianabrug en weer terug via de Wilhelminabrug en 'de Street', om weer te eindigen bij 't Trefpunt; liefst 900 meter per rondje!

   

  Al snel bleek dat de kinderen tot ambitie hadden om de vooraf gekregen stempelkaart -met wel 12 vakjes- voor het grootste deel vol te maken. Om nog maar even te herhalen: elk rondje was 900 meter! De lat werd dus hoog gelegd.

   

  Onder luid applaus en gejoel van ta's en mem's, papa's en mama's, bappe's en bessie's, oma's en opa's, trainers en leiders van de SV en andere belangstellenden werden de rondjes afgewerkt. 

   

  Een vol uur renden de kinderen door de oude kern van Marken, waarbij een aantal bereidwillige ouders op strategische plekken stonden om het verkeer te attenderen op de sprintende jeugd (waarvoor dank van de organisatie).

   

  Toen de kinderen de laatste keer de finishlijn passeerden tegen zessen -sommigen met tegenzin, want ze wilden nog meer rondjes rennen- kregen zij wat te drinken en een kleinigheidje van de organisatie als bedankje voor de geleverde (helden)prestatie.

   

  Een greep uit de opmerkelijke prestaties van vandaag. Wist je dat:

  • Een jongen uit de JO13 maar liefst 13 rondjes (het record van de dag) heeft afgelegd en daarmee 11.7 kilometer in de benen heeft?
  • De meiden van de MO13 niet onder deden voor de jongens van de JO13?
  • Vrijwel de hele JO11 heeft meegedaan met de sponsorloop?
  • De JO9 in een peloton rende, waarbij de kinderen elkaar assisteerden?
  • Een meid uit de JO8 wel 11 rondjes (zo'n 10 kilometer) heeft gerend?
  • De kinderen van de grizzlyberen en ijsberen het meest fanatiek door wilden rennen toen de klok zes sloeg?
  • Twee jongens van de nieuwe lichting mini's meer dan 6 kilometer hebben afgelegd?
  • Dat de organisatie al moe werd van het afkruisen van de hokjes op de stempelkaarten?

  Diep respect voor alle deelnemers! 

   

  En nu? Nu kunnen het aantal rondjes worden ingevuld op het sponsorformulier. Dan kunnen de deelnemers het sponsorgeld bij de sponsors ophalen, waarna dit in een envelop (met naam erop) bij de trainer/leider afgeleverd kan worden of direct bij Berry Groot (op het Rietland 1).

   

  Nogmaals dank iedereen voor de deelname en hopelijk tot volgend jaar!

   

  De Jeugdcommissie