• Marken verslaat DVVA in seizoensouverture

Na een redelijke voorbereiding en het bereiken van de volgende ronde, knock-out fase, in de districtsbeker werd er vandaag "eindelijk" afgetrapt voor de competitie 2018-2019. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen DVVA werd eerst Tijs Klaver gehuldigd voor zijn 250ste wedstrijd in het  eerste  elftal.
    SV Marken startte met exact dezelfde opstelling als vorige week tegen WV-HEDW (7-5) om het zeker bij start van de competitie sterke en goed voetballende DVVA te bestrijden. De ploegen waren in de begin fase aan elkaar gewaagd waarbij DVVA  steeds de aanval zocht en al snel een aantal corners kreeg te nemen. Grote kansen of mogelijkheden werden er tot de 22
    ste minuut door beide ploegen niet gecreĆ«erd. Toch een tikkeltje verrassend werd in deze minuut de wedstrijd opgebroken, een diepe bal werd door Arno Boes van dichtbij binnen getikt 1-0. Kort hierna een uitbraak van de gasten uit Amsterdam die met de voet door Jeffrey Koreman tot corner werd gewerkt. Een kleine tien minuten later waren zij weer dreigend met een vrijetrap van zo'n 25 meter recht voor het doel. Marken       zat niet meer lekker in de wedstrijd mede door de vele slechte passes en het was wachten op de gelijkmaker. Die viel dan ook in de 36ste
    minuut, een corner vanaf rechts voor Marken kwam op het lichaam van Tijs Klaver die geblesseerd naar de grond ging. De scheidsrechter liet doorspelen en uit een onoverzichtelijke situatie tikte Job Arntz de 1-1 binnen en eigenlijk was dat nog terecht ook. In de slotminuten waren beide ploegen nog wel een keer dreigend maar gescoord werd er niet meer voor de thee.
    SV Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en bij de gasten werd er 1 wissel ingebracht. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken en zocht direct de aanval om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een paar minuten na de thee al een goede mogelijkheid met een vrijetrap net buiten het zestienmeter gebied recht voor het doel maar zonder succes. Door de druk naar voren van Marken ontstond er uiteraard counter gevaar van DVVA waaruit een gevaarlijk afstandsschot die net over ging voort kwam. Ruim tien minuten na de thee zette de thuisploeg een prima aanval over meerdere schuiven op maar zonder succes. Precies na een uur spelen viel de tot dat moment verdiende goal en voorsprong, de mee opgekomen Roy Honingh gaf vanaf de linkerkant de bal prima voor die door Jeffrey Schilder met een diagonaal schot tegen de touwen werd gewerkt 2-1. In de fase hierna kreeg de thuisploeg een aantal prima mogelijkheden om de wedstrijd in het "slot" te gooien. Rick Boes werd in de 65
    ste minuut naar de kant gehaald en de herstelde Ramon Veerman mocht hem vervangen om de nodige speelminuten te maken. Maar na de voorsprong en wissel was de "schwung" er bij Marken volledig uit en raakte de grip op de wedstrijd helemaal kwijt. In de 70ste kroop Marken door het oog van de naald toen de bal van zeer dichtbij tegen de onderkant van de lat kwam. Een minuut of tien later ging een afstandsschot van DVVA net over de keeper heen op de lat. Erik Teerhuis was al eerder in het veld gekomen voor Roy Honingh die kon terug kijken op een prima wedstrijd. In de 82ste minuut was DVVA wederom dichtbij de gelijkmaker met een schot uit de draai die tot corner werd getikt. Bij Marken ging het allemaal steeds moeizamer met als gevolg veel balverlies en het was snakken naar het einde van de wedstrijd. Vlak voor het einde van de officiĆ«le wedstrijd hield Jeffrey Koreman het hoofd koel toen een speler van DVVA alleen op hem af kwam. De in feite goed leidende scheidsrechter Kamal el Hajjaji floot na 5 minuten extra tijd voor het einde van deze alles bij elkaar genomen zeer moeizame wedstrijd.