• Marken moeizaam langs OFC

Werd er vorige week het gehele programma eruit gehaald maar kon er vandaag weer gewoon gespeeld worden. In de thuiswedstrijd tegen het laag geplaatste OFC werd er om half drie afgetrapt met aanvoerder Tijs Klaver weer in de basis en ontbrak Jan Pieter van der Vis wegens een blessure. Alle overige van blessure herstelde spelers begonnen op de bank zoals Jeffrey Schilder, Arno Boes en Melvin de Groot, na ruim een jaar. Vanaf de aftrap kreeg Marken al direct een mogelijkheid de score te openen maar dat bleek valse hoop, de inzet van Sebastiaan Peereboom kwam op de lat. Marken had moeite met het spel van de gasten uit Oostzaan en zag geen kans van eigen helft af te komen en kreeg geen grip op de wedstrijd. Rond het kwartier spelen was OFC dreigend uit hun eerste corner maar zonder succes. Halverwege probeerde Leon Schipper het met een te zacht afstandsschotje en kreeg Marken de eerst en enige corner van het eerste bedrijf toe gewezen. De thuisploeg speelde rommelig met genoeg inzet maar veel slechte passes die niet goed aankwamen. Na een goed half uur spelen moest OFC al noodgedwongen en wissel inbrengen waarop een uitbraak volgde die keeper Jeffrey Koreman ver uit zijn goal met moeite onschadelijk kon maken. In de slotfase schoot eerst OFC van afstand recht op de keeper af en probeerde Stephan Plat het met een diagonaal schot/voorzet vanaf de linker flank. Na een paar minuten blessuretijd floot scheidsrechter Bos voor de thee en konden we terug kijken op een zeer matige eerste helft en een cornerverhouding van 1-4 en dat zegt eigenlijk genoeg.
    Ondanks dat Marken en OFC ongewijzigd uit de kleedkamers waren gekomen was er toch direct een ander speelbeeld te zien. Binnen vijf minuten spelen creëerde Marken al drie uitstekende mogelijkheden de nul van het scorebord te krijgen. In de 50ste minuut was het raak, een voorzet vanaf de linkerkant werd door Marker spits Ramon Veerman beheerst tegen de touwen gewerkt 1-0. Een paar minuten later brak René Commandeur bijna door de verdediging en kwam een diagonaal schot op de binnenkant van de paal. Nog net binnen het uur spelen werd Arno Boes in het veld gebracht voor Sebastiaan Pereboom om (nog) meer druk naar voren te kunnen zetten. Precies na een uur spelen werd een schot uit de draai van Leon Schipper uitstekend gestopt door de keeper van OFC. In de 64ste minuut werd de van een lange blessure herstelde Melvin de Groot onder luid applaus ingebracht voor Erik Teerhuis.  In de fase hierna een vrijeschop van zo’n 18 meter door Leon Schipper en een kopbal van dichtbij door Ramon Veerman maar gescoord werd er (nog) niet. Na een kwartier spelen verliet Melvin de Groot na een overtreding helaas het veld alweer en kon of durfde niet verder te spelen en werd vervangen door Jeffrey Schilder. In de 83ste voorkwam Dominic Zeeman de gelijkmaker toen hij de bal van de lijn haalde. Pas vijf minuten voor de officiële speeltijd kreeg Marken zijn eerste en enige corner te nemen. Vrijwel in dezelfde 85ste minuut stelde de thuisploeg de overwinning eindelijk veilig. Uit een prima aanval over diverse schijven schoot Tijs Klaver midden door het doel de 2-0 binnen. Al met al een matige wedstrijd van Marken, maar genoeg inzet, en zeker de eerste helft maar een prima overwinning. Door het puntverlies van Arsenal stijgt Marken naar de 3de plaats op de ranglijst. Zaterdag 9 februari uit tegen DVVA aanvang 14.30 uur