• Marken in blessuretijd naast ASV Arsenal

Met vrijwel dezelfde opstelling als vorige week werd er om half drie afgetrapt tegen Arsenal ASV, 2de op de ranglijst. Om de aansluiting met de "middenmoot" te houden mocht er vandaag zeker niet verloren worden !!!. De wedstrijd begon erg open met twee ploegen die vanaf het eerste fluitsignaal druk naar voren probeerden te zetten. Dit resulteerde binnen tien minuten spelen al in twee goals. De gasten uit Amsterdam kwamen in de 8ste minuut op 0-1 voorsprong toen Dominic Zeeman balverlies leed bij het uitverdedigen dat genadeloos werd afgestraft door Rico Hoeboer. Binnen een minuut werd de stand alweer gelijk getrokken. Een uitgekiend afstandsschot vanaf zo'n 30 a 40 meter van Leon Schipper ging net over de keeper heen onder de lat tegen de touwen 1-1. De wedstrijd ging verder in een redelijk hoog tempo met aardig voetbal maar zonder acties voor de beide doelen. Halverwege het eerste bedrijf probeerde Rick Boes met een kopballetje uit een voorzet van Jeffrey Schilder de thuisploeg op voorsprong te zetten. Rond het half uur spelen was Arsenal tot tweemaal toe dichtbij een voorsprong. Eerst met een schot vanaf de linkerkant en even later stond een speler van Arsenal volledig vrij voor de goal uit een voorzet vanaf de rechterkant die net naast werd geschoten. Een minuutje later schoot René Commandeur over de goal uit een assist van Rick Boes en was er weer even dreiging voor de goal van Marken. De best wel redelijke partij van beide kanten leek met een gelijke stand de rust te gaan halen maar niets was minder waar. In de 42ste kwam een afstandsschot van Leon Schipper op de paal terecht maar in de 45ste minuut kwam Arsenal ASV op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant viel net over Dominic Zeeman heen en kon simpel worden binnen gekopt door Mick Hurks 1-2. Na vier minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor de rust en ging Marken met een onnodige achterstand aan de thee.
    Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan het tweede bedrijf en waren de gasten alweer snel dreigend in de 51ste minuut toen een schot vanaf de achterlijn op de zijkant van de paal kwam. Tien minuten na de rust ging een vrije trap van Leon Schipper maar net naast het doel. Bijna in dezelfde minuut haalde Sebastiaan Peereboom een lobje met moeite van de lijn. Het ging in deze fase van de wedstrijd over en weer met de mogelijkheden, Leon Schipper schoot van net buiten de zestien net over het doel en uit een corner werd de bal van de lijn gekopt maar ook Arsenal was zeer dreigend met een vrije trap vanaf de rechterkant. In de 61ste minuut werd Rick Boes naar de kant gehaald en vervangen door Ramon Veerman. Ruim een kwartier voor de officiële speeltijd waren de gasten zeer dichtbij de bevrijdende goal toen een schoot van dichtbij uitstekend werd gepareerd door Jeffrey Koreman. Arsenal was in deze fase dreigender met counters en het was wachten op nog een tegen goal en dat gebeurde dan ook in de 79ste minuut. Een lange diepe bal ging weer net over Dominic Zeeman heen en kon simpel worden binnen getikt door weer Mick Hurks. Hiermee leek de wedstrijd in het nadeel van Marken beslist maar ook dat bleek later niet aan de orde. Twee minuten later werd een dubbele combinatie tussen Leon Schipper en Arno Boes afgestopt met een overtreding binnen de zestien en de bal ging terecht op de stip. Uiteraard nam Leon Schipper dit "klusje" voor zijn rekening en schoot onberispelijk zijn twee goal tegen de touwen 2-3. Hierna richtte Marken de rug en ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker en diep in de blessuretijd, 93ste minuut, lukte dat ook nog. Jeffrey Schilder werd aan de linkerkant de diepte ingestuurd door Roy Honingh en met een prachtig diagonaal schot verdween de bal in de uiterste hoek bij de tweede paal 3-3. De ontlading bij de spelersgroep en het publiek was zo groot dat het schiereiland trilde op zijn veste. Weer na vier minuten blessuretijd floot scheidsrechter Beudeker voor het einde van deze meer spannende dan mooie wedstrijd zonder gele kaarten en totaal maar vijf corners. Na de wedstrijd zou Leon Schipper terecht als man of de wedstrijd worden "gehuldigd" en nadat alle uitslagen waren bijgewerkt stond Marken op de zevende plaats. Volgende week geen competitieverplichtingen, inhaal weekend, en voor de beker is Marken uitgeschakeld.