• Marken houdt hoop op doorbekeren levend

Om 17:00 uur werd er in de tweede ronde van de districtsbeker afgetrapt tegen zondag tweedeklasser SV Spartanen op het sportcomplex in Wognum. Bij Marken ontbrak Ramon Veerman en verving Jan Pieter van der Vis de nog geblesseerde Stephan Plat, die wel op de bank zat. De voor Marken, niet voor de hoofdtrainer, onbekende ploeg zou een maatstaaf kunnen/moeten zijn waar Marken nu staat. Beide tweedeklassers. Al snel in de wedstrijd was er een uitbraak van de Spartanen te noteren en binnen een kwartier spelen zelfs al twee doelpunten, elke ploeg één, die terecht wegens buitenspel werden afgekeurd. De wedstrijd ging verder redelijk gelijk op met mogelijkheden over en weer. Eerst kwamen de Spartanen in de 18de minuut alleen voor de keeper, prima redding Jeffrey Koreman, en direct hierna schoot de weer zeer ijverige Jeffrey Schilder net naast wat een corner opleverde. In de 20ste minuut wederom een vrije schietkans voor de thuisploeg maar het was toch Marken dat in de 23ste minuut op voorsprong kwam. Een afgeketste bal werd in derde instantie diagonaal door René Commandeur tegen de touwen geschoten 0-1. Een kleine tien minuten later de 0-2 uit een penalty van Leon Schipper, overtreding net binnen het zestienmeter gebied op Rick Boes. Snel hierna werd de wedstrijd al bijna vroegtijdig beslist toen Rick Boes alleen voor het doel verscheen maar helaas net naast schoot. Maar de thuisploeg was nog niet verslagen en kregen zelfs drie goede mogelijkheden op rij om iets aan de achterstand te doen maar dat lukte niet. Vijf minuten voor de thee werd de wedstrijd in feite beslist toen Rick Boes de 0-3 kon binnen tikken na prima individueel voorbereidend werk van Jeffrey Schilder. In de slotfase nog een prima aanval van Marken over de rechterkant maar in de stand kwam geen verandering meer. Een goede eerste helft met een bijna 100 % score voor Marken maar gezien de vele gemiste kansen van de thuisploeg een beetje vertekend beeld in de score.
    Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en de thuisploeg bracht één wissel in. In de 3
    de  minuut alweer een prima mogelijkheid voor Marken toen Jan Pieter van der Vis bij de tweede paal net niet binnen kon koppen uit een voorzet vanaf de linkerkant. Een minuutje later een van de mooiste aanval van Marken toen de opgekomen linksback Jeffrey Schilder de bal voor de goal speelde die door de meegelopen rechtsback René Commandeur maar net voorlangs werd geschoten. De thuisploeg was na een uur spelen nog wel  dreigend met een schot voorlangs maar de wedstrijd was in feite gespeeld en werd het allemaal wat minder.  Met nog wat mogelijkheden over en weer werd de partij in de 77ste minuut definitief beslist. Een voorzet vanaf de linkerkant door Rick Boes werd door Tijs Klaver bij de tweede paal terug gekopt op het hoofd van René Commandeur, 0- 4, zijn tweede goal. In het slotfase werden de bankzitters nog wat speel minuten gegund en kwam Michiel Appel in het veld voor Jan Pieter van der Vis, Roy Honingh voor Rick Boes en Jair Hu-U-Sang voor Leon Schipper.
    Zaterdag 15 september a.s. de laatste poule wedstrijd tegen het zeer sterke WV-HEDW, maar bij winst gaat Marken door naar de volgende ronde. Aftrap om 14.30 uur op het sportcomplex van Marken.