De start van de voorjaarscompetitie  ging vandaag beginnen.
    Na goede voorbereidingen was de F1 klaar voor de ingedeelde competitie. Volgens de statistieken zou dit wel eens een spannende competitie kunnen worden, waar de team aan elkaar gewaagd zijn.

Na instructies in de kleedkamer en een gemotiveerde oppepper ging de F1 richting het veld, waar een warming-up de puntjes nog snel op de i werden gezet.
    Dit keer was de aftrap om 9:30 uur, zou het uurtje verschil iets uitmaken?

Marken begon sterk aan het spel en zette de tegenstander goed vast. Elke bal richting de verdediging werd opgepikt en rustig opgebouwd naar een aanval.
    In de 5e minuut werd er een overtreding gemaakt in het voordeel van Marken. De trainer wees zijn specialist aan om deze vrije trap te nemen en met succes!, de vrije trap van ruime afstand vloog over de verdediging in kruising. 1-0.
    Dit was natuurlijk een goede opsteker voor het team en bleven hun spel voortzetten.
    Het bleef een beetje over en weer gaan waarbij de verdediging van Marken niet te doorbreken was.
    Marken kreeg zelf genoeg kansen, maar die werden niet goed genoeg uitgespeeld.
    In de 18e minuut kreeg Zaanlandia een vrije trap toegekend door een overtreding.
    Deze vrije trap was ook van ruime afstand en leek niet gevaarlijk, maar ook de tegenstander had een specialist achter de bal. Hij trapte de bal hoog door de lucht, waar hij net over de keeper in het doel belande. 1-1
    In de rust werden de instructies aangepast en ging de F1 er met volle kracht in de 2e helft er tegenaan.
    Er was geen moment van dreiging in de 2e helft, want de organisatie in de verdediging was goed.
    Alle aanvallen belande tegen onze verdedigende muur.
    Zelf hadden we kansen genoeg en zou toch zeker naar een winst moeten leiden.
    Er werd 2x een paal geraakt, 2 vrije trappen op een uitstekende positie werden gemist. Ook werd er een penalty toegekend.
    Zou dit dan de kans zijn om weer op voorsprong te komen?
    Helaas, de penalty werd niet goed ingeschoten en belande ruim naast het doel.
    Marken bleef strijden tot de laatste seconde, maar een winst zat er helaas niet in.
    Toch was de wedstrijd leuk en zeer spannend en waren we tevreden met het gelijke spel.