• Ingecalculeerde nederlaag in Haarlem

    Het was een hele klus voor de technische en medische staf om zaterdag twee elftallen op de been te krijgen. Vanwege blessures, zieken en vakantiegangers was het allemaal behoorlijk behelpen. We gingen dan ook naar Haarlem met de beste bedoelingen, maar met in het achterhoofd dat een overwinning wel erg lastig zou worden. Maar goed: niet geschoten is altijd mis!
    Erik Teerhuis was een twijfelgeval en zou na de warming-up beslissen of hij fit genoeg was om te spelen. Gelukkig voor trainer Schipper kon hij spelen, maar tegenvaller was dat Michael Lautenbach in zijn plaats ziek afviel. Dit betekende dat de 16-jarige Ricardo Zeeman in de basis begon.
    Vanaf het eerste flutisignaal was Young Boys de betere ploeg maar echt heel gevaarlijk werden ze niet. Al ging in de zesde minuut de bal maar net langs de goal van de debuterende doelman Robert Schouten. Na een klein kwartier was hij kansloos op een inzet van Vincent Verhagen. Hierna bleef Young Boys de betere ploeg, maar toch kwam Marken er iets meer uit. Zo zag Michiel Appel een voorzet vanaf rechts op de lat terecht komen. Michael Janssen kon in tweede instantie net niet bij de bal. Amper vijf minuten later had Appel bijna de gelijkmaker op zijn schoen. Op aangeven van Janssen vond hij echter doelman Sander van der Lugt op zijn pad. In de slotfase van het eerste bedrijf gooide Young Boys de wedstrijd via goals van Tarek Lehiba en Fouad Benfiquira op slot.
    Na de thee stond er bij Marken een opvallende speler in het veld. Steffen Visser was in de kleedkamer achter gebleven en voor hem was de vijftien jarige B1 speler Kevin Giele in het veld gekomen. Ondanks dat hij bij lange na niet de grootste 'man' in het veld was, ging hij direct fel de duels aan. Marken speelde sowieso de tweede helft feller dan de eerste. Er werd veel meer van de eigen goal afgespeeld wat voorin ook wat mogelijkheden opleverde. Michael Gommers zag een schot net over gaan en Michiel Appel vond weer doelman Van der Lugt op zijn pad. Nadat Dennis Visser voor Erik Teerhuis in het veld was gekomen kreeg Marken loon naar werken. Michael Janssen scoorde zijn vierde van dit seizoen en de ere treffer voor Marken. Kort hierna stelde de gastheren via Steve Beverly orde op zaken en in de laatste minuut maakte Fouad Benfiquira zijn derde en Young Boys' vijfde van de middag. Het werd dus een flink pak op de broek, maar zorgen hoeven we ons hier niet om te maken. Door de vele afwezigen waren we zaterdag niet in staat een vuist te maken tegen het sterke Young Boys. Zaterdag wacht ZOB mogelijk staan we daarna weer boven Monnickendam!
    Opstelling Young Boys: Sander van der Lugt, Jeewan de Haan, Mike van Dord (51. Cedrik Melchiot), Mirano Carillo, Clint Molly, Donny Verdam, Hakim Ajanoua, Vincent Verhagen, Fouad Benfiquira, Raymundo Mendez (21. Mike Vermolen) en Tarek Lehiba (70. Steve Beverly)
    Opstelling SV Marken: Robert Schouten, Erik Teerhuis (65. Dennis Visser), Vincent Moenis (80. Dennis Commandeur), Peter Willing, Roy Springer, Michael Gommers, Steffen Visser (46. Kevin Giele), Matthijs Kaars, Ricardo Zeeman, Michiel Appel en Michael Janssen
    Scheidsrechter: P.A. de Waard (Amsterdam)
    Toeschouwers: 150
    Score verloop:
    14. Vincent Verhagen 1-0
    34. Tarek Lehiba 2-0
    39. Fouad Benfiquira 3-0
    75. Michael Janssen 3-1
    79. Steve Beverly 4-1
    89. Fouad Benfiquira 5-1
    Gele kaart: Mirano Carillo (Young Boys)