• Het eerste verpest 'topdag' sv Marken

Na het kampioenschap van sv Marken 5 en de onverwachte periodetitel van het derde kon het eerste het succes compleet maken. Maar voor de zoveelste keer kregen de spelers het voor elkaar om in blessuretijd de overwinning te verspelen. Als dit nu al zo'n zeven keer gebeurt kan je niet meer van pech spreken...
    De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was een kopkans van Johan Tuyp. Van dichtbij kopte hij gelukkig voor sv Marken net naast de goal van Arjan Heerland. Maar hierna was het 'Marken time'. Nadat eerst Abdelkrim Yahiaoui net naast de kruisingn schoot was het een minuut later wel raak. Carlos passeerde twee Volendammers in hun eigen zestien en haalde doeltreffend uit, 0-1. Nog geen drie minuten later had hij bijna zijn tweede er al in liggen na een communicatie storing tussen keeper Arjan Smit en Rene Binken. Waar Carlos beter de tijd had kunnen nemen schoot hij direct. De bal verdween het over de goal. En nog voordat we halverwege het eerste bedrijf waren kregen we opnieuw een aardige mogelijkheid. Een afstandschot van Michael Visser kon door Arjan Smit maar net naast getikt worden en uit de daar op volgende corner kopte Michel Karemaker te veel naar de grond. In de slotfase van de eerste helft kopte Pieter Jonk uit een corner nog net naast en tikte Carlos na een vrijetrap van Pascal Hoogland de bal op zijn beurt ook net naast de goal.
    De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Volendam de 1-1 al binnen had liggen. In een rommelige situatie was het Johan Tuyp die de bal tergend langzaam over de doellijn schoot. Hierna was het niveau van met name het spel van sv Marken een stuk minder dan voor de rust. Toch kwam er na zo'n kwartier spelen een enorme kans. Abdelkrim liep Pascal en Carlos eigenlijk in de weg maar kwam toch in een riante scoringspositie. Maar 'Appie' kreeg het voor elkaar om de bal naast het vrijwel lege doel te schieten. Halverwege de tweede helft ging de bal er dan toch nog in. Carlos werd de diepte in gestuurd maar werd onderuit gehaald. De vrijetrap werd door Pascal Hoogland perfect binnen geschoten, 1-2. En vijf minuten later had Carlos de wedstrijd op slot moeten gooien. Nadat hij alle verdedigers had afgeschut stond hij oog in oog met de keeper. In plaats van te schieten of de bal af te leggen op Jaap of Abdelkrim ging hij nog effe 'pielen'. Bal kwijt! Met nog zo'n tien minuten op de klok moest Rogier Hoogland aan de noodrem trekken wat zijn tweede gele kaart opleverde, dus rood. Terwijl de eerste Volendam 'supporters' al op het parkeerterrein liepen sloeg voor Marken het noodlot toe. Twee minuten in blessuretijd scoorde Ben Zwarthoed de 2-2. Daarna was er nog net genoeg tijd om af te trappen...
    Opstelling rkav Volendam: Arnold Smit; Ghames El Jacobi, Pieter Jonk, Rene Binken, Peter Tuyp; Henk Bond (68. Jack Tol), Dick Zwarthoed, Jan Visscher; Cees Visscher (46. Ben Zwarthoed), Johan Tuyp en Jouri Molenaar
    Opstelling sv Marken: Arjan Heerland; George Biswana, Jan Tuijp, Paul Michielsen, Rogier Hoogland; Michael Visser, Pascal Hoogland, Michel Karemaker; Arnold Teerhuis (62. Jaap Cornelis Teerhuis), Carlos Hasselbaink en Abdelkrim Yahiaoui
    Scheidsrechter: G.J. Sanou (Amsterdam)
    Toeschouwers: 400
    8. 0-1 Carlos Hasselbaink
    47. 1-1 Johan Tuyp
    70. 1-2 Pascal Hoogland
    92. 2-2 Ben Zwarthoed
    Gele kaarten: Pieter Jonk, Jan Visscher, Ben Zwarthoed (allen Volendam) en Jaap Cornelis Teerhuis (sv Marken)
    Rode kaart: 82. Rogier Hoogland (2x geel, sv Marken)
    Bijzonderheden: de 0-1 van Carlos Hasselbaink was de 700e goal van sv Marken op het hoogste niveau.