• Marken ook onderuit tegen Te Werve

Vandaag alweer de tiende speelronde waarin je op de ranglijst al een afspiegeling begint te zien van welke de sterkere ploegen en de iets minder "sterkere" ploegen te zien is. Marken behoort zoals vooraf al werd verwacht bij de minder sterkere ploegen. Onder behoorlijke koude omstandigheden, er was ook weinig publiek aanwezig rond het veld, werd er thuis rond half drie afgetrapt tegen Te Werve, een ploeg uit de onderste regionen waar tegen punten gesprokkeld zouden moeten/kunnen worden  De eerste dreiging was al in de tweede minuut van de gasten uit Rijswijk toen een schot van zo'n zestien meter maar net via de lat tot corner kon worden getikt. Marken beantwoorde dit in de tiende minuut met een schot(je) van Jeffrey Veerman die net naast het doel ging. Ook Te Werve was even later weer gevaarlijk met een afstandsschot dwars die dwars door de verdediging ging. Marken was prima gestart aan dit duel en gelijkwaardig met over en weer mogelijkheden. Nog binnen de twintig minuten spelen een scrimmage voor het doel van Te Werve en kopte Tijs Klaver uit een van de weinige corners maar net over het doel. Na deze acties verslapte de thuisploeg iets wat uiteindelijk in de 24ste minuut resulteerde in de openingsgoal 0-1 via de voet van Jael Paas. De verdediging van Marken werd over de rechterkant (te) makkelijk uitgespeeld waarna de bal van dichtbij simpel kon worden binnen geschoten. Een minuut of vijf later bijna de verdubbeling in score toen bij een diepe bal Ramon Visser er werd uitgelopen en alleen op de keeper afstormde maar niet kon afronden. Twee minuten later kroop Marken door het oog van de naald toen eerst een schot op de paal belande, de rebound op de lat werd geschoten en de terug springende bal ver werd over geknald. De thuisploeg kreeg geen controle meer op de snelle uitvallen van de gasten met als gevolg nog twee uitstekende mogelijkheden in de slotfase van het eerste bedrijf. Een minuut of zeven voor de thee een uitbraak die Yort Willens uitstekend pareerde en de rebound naast werd geschoten. In de laatste minuut werd Erik Teerhuis uitgekapt waarna Yort het schot van dichtbij eruit tikte. Het eerste gedeelte tot zo'n twintig minuten spelen kon Marken aardig meekomen maar daarna had het geen controle meer over de wedstrijd en moest men de handen stijf dicht knijpen dat er al geen onoverbrugbare stand op het scorebord stond.
    Beide ploegen kwamen na de thee ongewijzigd in het veld en kon de (koude) strijd beginnen wie de punten zou binnen halen. Het eerste gevaar was nu van de thuisploeg uit een vrije trap van net buiten de zestienmeter die maar net over het doel ging. In de tiende minuut na de thee ging Te Werve wederom alleen op keeper Yort Willems af maar die was weer niet te passeren. Rond het uur spelen een diepe bal van Leon Schipper die door Kevin Giele werd verspeeld en een prima voorzet vanaf de linkerkant door Jeffrey Veerman waarbij Kevin net iets tekort kwam. Marken leed in deze fase veel balverlies en slechte passes en de gasten speelde met veel mensen achter de bal en probeerde het met diepe ballen. In de 65ste minuut kwam Rick Boes in het veld voor de moegestreden Tijs Klaver. In de 67ste minuut tot drie keer toe dreiging voor de goal van Marken om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar dat bleef gelukkig uit. Een kwartier voor tijd werd Erik Teerhuis vervangen door Jan Pieter van der Vis maar aan het speelbeeld veranderde vrijwel niets.  Met nog wat mogelijkheden over en weer, Te Werve een schot van dichtbij die Willems eruit tikte, leek de eindstand al vroegtijdig op het scorebord te staan. Maar helaas was dat niet het geval want Kevin Giele leed in de 88ste minuut balverlies net over de middenlijn. Dit werd afgestraft met een snelle counter en afgerond met een schot in de kruising 0-2 door Blackshaw. Na een kleine drie minuten blessuretijd floot de uitstekend leidende scheidsrechter voor het einde van deze teleurstellende zeer koude voetbalmiddag. Wederom  konden er weer geen punten worden bijgeschreven tegen een ploeg, gezien de ranglijst, dat tot de mogelijkheden zou moeten behoren om nog iets te kunnen betekenen in de competitie. Voor de winterstop staan er nog twee wedstrijden op het programma. Volgende week uit tegen FC Breukelen en de week daarop, 16 december tevens de kerstverloting, thuis tegen CSW. Als er tegen deze twee ploegen ook geen punten worden gepakt valt het doek voor Marken, zoals verwacht, al vroegtijdig in de eerste klasse. We zullen zien.